maandag 4 november 2013

Update

De eerste lessen zijn achter de rug. Een overzicht.

Zowel bij de Gevorderden als bij de korte cursus Standpunt zijn we begonnen met welk standpunt je letterlijk inneemt. Waar ga je staan? Dichtbij, veraf, hoog, laag.
Vervolgens gaat het over het standpunt in de zin van betrokken of afstandelijk.

Vanaf nu gaan die twee cursussen ieder een eigen kant op.
Bij de cursus Standpunt gaan we steeds verder op dat thema in.
Bij de Gevorderden komen ook andere onderwerpen aan bod.
Daar zijn bijvoorbeeld de eerste foto’s al voor De Ketting gemaakt. Dat wil zeggen: de eerste maakt een foto en stuurt hem door naar de tweede. Die reageert daarop met een foto die hij/zij doorstuurt naar de volgende. Pas aan het eind zien we wat het uiteindelijk geworden is. Het thema is: Reflectie.

De eerste twee lessen van de Basiscursus gingen over de camera. Spiegelreflex of compact; elke camera heeft zijn eigen mogelijkheden. Maar het principe is gelijk.
Begrijp je je camera een beetje, dan kun je die makkelijker in dienst stellen van het beeld dat jij wilt maken. Daar gaan we ons vanaf nu op richten. Compositie en licht om te beginnen.

De cursus Ken je Camera waren slechts drie lessen in plaats van zes. Er waren weinig inschrijvingen, waardoor ik de cursus kon inkorten. Opdrachten die anders thuis uitgevoerd moesten worden, deden we nu ter plekke. Dat gaat veel sneller. Deze cursus bied ik in januari weer aan. Bij voldoende deelname bestaat hij weer uit zes lessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten