Op Pad

Met de Camera Op Pad
Start in april, klaar voor de zomer!

Deze basiscursus fotografie is op dinsdagmiddag en gaat over drie dingen: kijken, compositie en techniek. De theorie brengen we onmiddellijk in praktijk. We gaan zeer regelmatig samen op pad om te fotograferen. Uitleg en het bespreken van de foto’s gebeurt binnen.

Je leert heel precies, heel bewust kijken. Dat is de basis van elke goede foto. Komt wat je wilt vertellen, wilt laten zien, goed over? Daarvoor is je standpunt, de compositie, en het licht van belang.

En, hoe stel je je camera in? Belichting, scherpstelling, witbalans, iso. Wat zijn de belangrijke knoppen? Je moet weten wat je doet. Aan de hand van opdrachten word je er stap voor stap wegwijs in gemaakt.

De cursusmiddagen zien er als volgt uit. De eerste middag bekijken we de camera en krijg je uitleg over een aantal instellingen. En we gaan meteen ook buiten oefenen. De tweede les worden de resultaten gezamenlijk besproken, zodat je ook van elkaar kunt leren. Dan komt er een vervolg op cameratechniek. En ook weer een bijpassende opdracht die we direct uitvoeren. Dan is het wel even genoeg cameratechniek geweest. In de derde les bespreken we eerst de opdracht, dan volgt een uitleg over compositie. Een wat langer verhaal. En in les vier gaan we samen op pad en brengen we deze theorie in praktijk.
Zo gaat het de hele cursus door. Steeds een uitleg over een relevant onderwerp en daarna de praktijk. Aan het eind zul je zien dat je anders, precieser en bewuster kijkt. En dat je je camera beter kent.

Een basale kennis van de computer wordt verwacht.

De cursus bestaat uit 12 lessen en is elke week.
Een middag duurt twee uur.
Minimaal aantal deelnemers is 5 en maximaal 8.

De prijs: 250 euro Eventueel kunnen daar materiaalkosten bij komen als we met de groep een fotoboek maken. (Niet verplicht)

Dinsdagmiddag 14.00 – 16.00 uur
Start: 5 april 2016
Data: 5/4; 12/4; 19/4; 26/4; 3/5; 10/5; 17/5; 24/5; 31/5; 7/6; 14/6 en 21/6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten